Obiteljske tajne

Razno

Igor Pejin, 28. Veljače, 2021.Znate li tajne svoje obitelji? Znate li u kojoj mjeri bi vas mogle uvjetovati?

Svako obiteljsko stablo akumulira informacije prijašnjih generacija. Ove informacije, poput energije, niti se stvaraju niti uništavaju, već se samo transformiraju.

Epigenetika nam pokazuje da se možemo naučiti izliječiti promjenom okoline. To podrazumijeva da naučimo drugi način percipiranja naše okoline; da bi mogli iskoristiti potencijal naše podsvjesti da promijenimo “svoj“ svijet. Riječ "epigenetika" znači "iznad gena" i ta disciplina nas navodi na mišljenje da se genetske promjene na neki način mogu kontrolirati.

Epigenetika nudi znanstveni argument za traženje rezonancije u obiteljskom stablu na osnovu traumatičnih iskustava naših predaka. Mi smo izraz naših gena -genoma-, ali iznad svega smo izraz svog epigenoma. Na neki su način naši životi izraz tih programa; i što prije postanemo svjesni, prije ćemo imati instrumente koji će nam omogućiti da budemo gospodari svoje sudbine.

Vaša osobnost i vaš način života uvjetovani su situacijama vaše osobne i obiteljske prošlosti. Povijest vaše obitelji uvjetuje okruženje u kojem imate potrebna iskustva da naučite kako razumjeti i odnositi se sa svijetom oko vas. Kad osvjestite vaše emocionalno nasljeđe možete prepoznati porijeklo vaših nesvjesnih programa i modificirati memoriziranu informaciju vaših reakcija na stres.

Koje je porijeklo vaše osobnosti? Ako promatrate svoj život, primijetit ćete da od ranog djetinjstva imate određeni karakter. Od vašeg začeća, trudnoće i do prve tri godine života, živjeli ste u svijetu kroz emocionalno okruženje majke . Poznavajuči obiteljsku dinamiku tijekom tog razdoblja može vam pomoći identificirati prva nesvjesna učenja koja čine osnovu vaše osobnosti.

Do četvrte godine starosti, dječji mozak radi na frekvencijama delta valova, ta frekvencija valova je povezana sa fazama dubokog sna; drugim riječima oni funkcioniraju na nesvjesnoj razini. Stoga pretpostavljaju i integriraju informacije koje dobivaju na praktički hipnotičan i nefiltriran način. To je razlog zbog čega učenja koja su stečena u ovoj fazi je vrlo teško modificirati i suprotstaviti im se . Ona predstavljaju vašu "istinu"

Obiteljsko nasljeđe

Probleme i iskušenja koje su iskusili vaši preci mogu se izraziti u vašem životu na izravan ili komplementaran način. U različitim situacijama možete sebe čuti kako izgovarate iste fraze ili, obratno, djelujete na potpuno suprotan način nego vaši roditelji, bake i djede.

Budući da je njihov način ponašanja uglavnom prilagođen njihovom iskustvu, ne mora nužno biti prikladan za vašu trenutnu situaciju. Kad vas vaše emocionalno nasljeđe spriječava da napravite promjene neophodne u vašem životu, red je došao na vas da doprinesete jedan novi način kako doživjeti svijet.

Da transformirate spomenute informacije, potrebno je identificirati scenarije gdje se manifestiraju i promijeniti subjektivne interpretacije povezane sa tim memorijama.


“Kad netko pita kako, ili na koji način, i dalje misli da je rješenje problema još uvijek vani a ne unutra.”

Ken Wilber

Podijelite: