Što vam najviše smeta kod drugih?

Razno

Igor Pejin, 23. Veljače 2021.Projekcija je temeljni koncept u metodi Bioneuroemoción®

,

jer nam omogućuje da shvatimo da je stres stvoren određenim ponašanjem i svakodnevnim situacijama posljedica značajki naše vlastite psihe koju pripisujemo drugima. Ono što opažamo što nas muči otkriva dio naših podsvnih informacija.

Sjena se odnosi na naše karakteristike koji su u tami ili kojih smo nesvjesni. Projekcija se odnosi na eksternalizaciju sjene - nesvjesni aspekt nas samih, poput pozitivnih ili negativnih potreba, osjećaja ili ideja kojih nismo svjesni.

Sjena predstavlja nepoznate ili malo poznate karakteristike ili kvalitete ega, to su negativni aspekti osobnosti, zbroj svih onih neugodnih osobina koje bismo željeli sakriti. Kroz cijeli naš život, naša se sjena bori da se pokaže, ali ju kontinuirano potiskujemo.

Postoji mnogo načina za hranjenje sjene, najčešći je onaj koji poznajemo kao "Boriti se da bi bili dobri." Iz tog je razloga Jung tvrdio radije bi bio cjelovit pojedinac nego dobra osoba.

Što bismo trebali učiniti, a što ne?

Od malena, razlikujemo ono što "moramo raditi" I ono što "ne bismo trebali raditi", oko tih pretpostavki oblikujemo svoju osobnost. Način na koji se izražavaju ta učenja nisu uvijek izričita, nego se ponekad to događa na vrlo suptilan način.

Možemo osjetiti kada pokrenemo određenu temu razgovora, naš otac zašuti i pogleda u drugom smjeru, po tome možemo zaključiti da o toj temi nije prikladno razgovarati.

Takvo učenje će nas navesti da integriramo određeno ponašanje, na primjer, bolje je da ne razgovaramo o vlastitim temama kad se nalazimo ispred nekog muškarca ili možda pred obitelji i prema tome prenesemo u sjenu našu sposobnost komunikacije da se izrazimo pred drugim muškarcima ili obitelji.

Pretpostavimo da ste osoba koja vjeruje da je velikodušnost primjerena i ispravna i da je sebičnost - njezin suprotni pol - negativna i štetna, ako niste sposobni uravnotežiti ova dva polariteta moguće je da, na primjer, živite život u kojem dajete prioritet zadovoljavanju potreba svi ostali prije svojih.

Također, budući da je sebičnost dio vaše sjene, to je najvjerojatnije nešto što vas muči pretjerano u drugima.

Onog trenutka kad shvatite funkciju ovih suprotnosti -blagodati koje nosi i velikodušnost i sebičnost – moći ćete ih koristiti kada kontekst to zahtijeva a ne na slijep i dogmatski način, već na način fleksibilnosti i prilagodbe vašem određenom okruženju.


"Dok nesvjesno ne postane svjesno, podsvijest će i dalje upravljati vašim životom i vi ćete to nazivati sudbinom"

Carl Gustav Jung

Podijelite: