Nikada nije kasno da imate sretno djetinjstvo

Emocije

Igor Pejin, 20. veljače 2021.Možemo ponovo napisati našu vlastitu povijest.

Živimo u svijetu u kojem se čini da je sve uspostavljeno: način na koji bismo trebali živjeti i različite faze kroz koje ćemo prolaziti tijekom svog života. S izuzetkom da će neki biti sretniji od drugih u zdravlju, novcu ili ljubavi. Kad se izvučemo iz uspostavljene strukture i damo sebi dopuštenje za istraživanje drugih mogučnosti koje nas odmiču od determinizma, u mnogim prilikama otkrijemo da nam vraćaju moć nad nama samima i nad našim vlastitim životom. Samim razmišljanjem na ovaj način nam se otvara svijet beskonačnih mogućnosti.

William G. Braud, bio je profesor eksperimentalne psihologije na Sveučilištu u Houston. Tijekom svoje akademske karijere vodio je brojna istraživanja u područjima iznimnih ljudskih iskustava (mističnih, intuitivnih i transformativnih). U više od 200 svojih akademskih članaka ističe da je moguće povezati energetska pitanja, poput snage namjere, sa zdravljem.

Braud govori o "trenutku sjemena" i kaže nam da su to "faze iz kojih potječu zdravi ili štetni tjelesni događaji ili simptomi" koji se mogu manifestirati kasnije u životu osobe. Drugim riječima, tijekom našeg života postoji prvi trenutak, koji se naziva „trenutak sjemena“, u kojem doživljavamo šok i stres koji postaju sjeme koje se može manifestirati u budućnosti.

Bolest ili konfliktno ponašanje u vašoj sadašnjosti moglo bi imati porijeklo u onom "sjemenskom trenutku" koji se dogodio ranije u vašem životu. Pod pretpostavkom da u životu svakoga od nas postoje razni „trenutci sjemena“ koji su pohranjeni u nesvijesti, Braud se pita: „Je li moguće retroaktivno spriječiti bolest? Je li moguće ponovno napisati vlastitu emocionalnu reakciju na događaj? Koliko od prošlosti možemo promijeniti u konkretnom svijetu koji nazivamo stvarnim?"

Ideja "retroaktivnog" odnosi se na nešto što ima snagu na vašu prošlost. Poziva nas na mentalno putovanje u prošlost kako bismo proživjeli vlastite "trenutke sjemena" i pružili im korisne informacije kako bi buduća manifestacija bila drugačija.

Iz Bioneuroemoción® predlažemo da je ovaj pristup moguć samo iz nelinearne koncepcije vremena u kojem je sve međusobno povezano. Kada se odmaknemo od slijeda prošlost-sadašnjost-budućnost, vidjet ćemo da se sve nalazi u sadašnjosti koja je puna informacija, informacija povezanih s našom prošlošću.

Prisjetite se neke od svojih problematičnih događaja u djetinjstvu, ti događaji se ne mogu mijenjati ali što se može promijeniti je percepcija tih događaja. Koje karakteristike, sposobnosti i tehnike ste razvili i što ste naučili iz svih tih događaja a da vam je to što ste naučili kasnije u životu koristilo i dobro došlo?

To iskustvo može biti i traumatično ali možemo puno stvari naučiti iz tih situacija. Može biti da su vam te situacije osnažile karakter, vjeru u sebe, samopouzdanje. Može biti da vas sada više nitko ne može tako lako prevariti kao prije, sada pazite koja prijateljstva sklapate, pazite na ono što govorite i radite, možda vam je spasilo život.

Ako stvarno želite drugačije gledti na svoje djetinjstvo kad god se odlučite možete promijenite svoje percepcije iz prošlosti, nikad nije kasno.

Trebali bi stvoriti naviku da tražite u svim tim situacijama pozitivnu stranu.

Tijekom konzultacije u Bioneuroemoción®, konzultant vodi osobu da proživi određene situacije iz prošlosti.Da biste ponovno napisali povijest, morate proživjeti situaciju s drugačijim emocijama, bez krivnje. Promjena u percepciji se stvara zbog novog shvaćanja prema sebi i prema svima drugima.


"Nikada nije kasno da imate sretno djetinjstvo".

Tom Robbins

Podijelite: